Myötätuulessa

Eikös olekin ihana kevät?

Auringonpaistetta on riittänyt moneksi viikoksi vaikkakin on hieman pakkasta pidellyt. Nämä ovat maastohiihtäjän unelmakelit. Myös polkujuoksijalla on ollut kelvolliset olosuhteet sillä läskipyöräilijät, nuo urheat havumetsiemme poluttajat ovat rakentaneet reittejä ennennäkemättömällä innolla ihan meitä varten.


Tänään sitten talsitaan loskan keskellä mutta sen kyllä jaksaa kun tietää lumen sulavan nopeasti. Kevätaurinko paistaa pyöräänsä taluttavien vastaatulijoiden hymyilevillä kasvoilla. Kesästä tulee varmasti lämmin ja ihana, luottakaa minuun. Upeita pikku juoksuseikkailuja ympäri suomenniemen ja välillä loikoilua helteisillä hiekkarannoilla tai ostosmatkailua turuilla ja toreilla.

Viime kesästä tosin on vaikea panna paremmaksi. Mikä voisikaan olla sen ihanampaa kuin kuukauden pituinen juoksuseikkailu hyvässä seurassa halki rakkaan kotimaan? Minulle se matka ainakin jäi ikimuistoiseksi vaikka olikin melko raskas tapa viettää kesäloma.

Karman laki menee näin: jos pikkuisen pitää hauskaa niin kohta tulee turpiin ja kunnolla.

Syksyllä kotiinpaluun jälkeen alkoi kieltämättä tapahtua. Vanhempi tytär muutti pois kotoa, nuorempi linnoittautui youtube kanaville ja vaimo käynnisti uutta vaihetta elämässään. Kaikki tämä vaati huomiota ja siinä samassa äidiltäni löytyi agressiivinen keuhkosyöpä johon hän menehtyi viikon päästä diagnoosista. Kun töissä vielä jatkui tärkeä projekti, jossa olisi pitänyt oppia nopeasti uusia asioita lomautus-uhan alla, tuli sopeutumisvaikeuksia, rahahuolia ja parisuhdekitkaa. Kesällä hankittu univelka vain kasvoi vaikka tarkoitus oli ollut viettää syksy leppoisasti palautumiseen.

En kylläkään usko mihinkään karman lakiin. Pelkkä todennäköisyyslaskenta antaa saman tuloksen - koko ajan ei voi olla yhtä kivaa. Parempi sekin kuin aina tasaisen harmaata. Jos saa elämältä tukkapöllön silloin tällöin niin muistaa nauttia näistä hyvistä hetkistä kun elämä taas luistaa ja läheisilläkin käyvät lempeät kevättuulet elämän eri alueilla. Tällaisina hetkinä ainoa ongelma on se että aika meinaa kulua liiankin nopeasti.

Tänä kesänä aion nauttia pienistä mukavista asioista. On vähän pakkokin koska joudun luultavasti olemaan loman arkipäivät lapsenlikkana. Mitään koko kesän seikkailua ei siis ole luvassa. Heinäkuun alkuun on lukittuna Kauhajoella juostava 24 tunnin maantiejuoksukisa, jonka lisäksi muita tapahtumia varmaankin tarttuu hihaan sen verran mikä tuntuu hyvältä. NUTS Karhunkierros olisi kiva keväinen tärppi jos vain osallistumisoikeus irtoaa jälkimarkkinoilta.

Täksikin illaksi on luvassa pientä kivaa. Lähdemme katsomaan työkaverin bändin ensimmäistä julkista esiintymistä. Bändin jäsenet ovat kokeneita muusikoita mutta kokoonpano on uusi. Bändin nimi on Korppusaha, painakaa mieleen. Sana on harvinaista itäsuomalaista nuorisoslangia ja tarkoittaa pinkeäksi viritettyä laitonta mopoa jonka moottori käy kuin... korppusaha. Odotukset ovat korkealla.


Onnentäyteistä kevättä ja keveitä kilometrejä toivottaen. J.

Suositut tekstit