Kesytetty Muikkunen


Tähän mennessä tapahtunutta:

Eräänä syksynä kauan kauan sitten Muikkunen jätti menemättä etelään, jäi muhinoimaan kotikonnuilleen, ja kesyyntyi.

Kesyyntyi jopa niin vakavasti että melkein oppi istumaan kiltisti sohvalla ja syömään perunoita. Niitä sanottiin sohvaperunoiksi: suolaisia, litteitä kuivattuja perunasiivuja joita kastellaan dippikastikkeeseen ja huuhdellaan alas miedolla ohrajuomalla.

Kaikki oli mallillaan.

--

Muikkusen perheellä oli kissa. Oli ollut jo puolenkymmentä vuotta, maatiaiskissa tuntematonta rotua. Kissa oli kesyyntynyt jo pienestä asti sisällä viihtyväksi kotikissaksi.
 
Kissa oli toki silti kissa. Lempeääkin lempeämpi karvapallo mutta nopea liikkeissään. Pikkulintu ikkunassa tai leikkihiiri lattialla niin peto oli irti. Kesyyntyminen on suhteellista.

Yhtenä kuumana kesäpäivänä pikku tiikeri sitten vimmastui. Talo täyttyi juoksuaskelista, huudosta, ja verinaarmuista.

Lämpöhalvaus, kipukohtaus vai piilevä tauti? Syytä ei koskaan saatu selville. Muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen kohtaus toistui yhtä äkillisesti, mutta entistä hurjempana. Oliko kissa tullut mökkihöperöksi?

Kissasta jäi hyvät muistot: olihan se hyväluontoinen, kaunis, voimakas pikku eläin.
 
Jotain vain tapahtui.

--

Muikkunen päätti että hänestä ei ainakaan tule mökkihöperöä. Ei tänä talvena. Täksi talveksi Muikkunen lähtee etelään, olipa kuinka kesyyntynyt hyvänsä.
 
Ja jos nyt ei koko talveksi niin ainakin viikonlopuksi. Niin, ei ehkä aivan Etelämantereelle asti, mutta ainakin vähintään Etelä-Tampereelle.

---
 
Istun Junassa joka liikkuu etelään 181 kilometrin tuntinopeudella. Lunta satelee.
Onko missään kerrottu mitä isot pojat kuten Muikkunen ylipäätään puuhailevat siellä etelässä? Tuskin mitään hula-hula-tyttöjä naurattelevat ainakaan.
 
Entäs jos käyvät maratoneja siellä juoksemassa? Niitähän on etelässä pikkukisoja joka viikonlopulle, kaksi parhaalle, toisin kuin meillä Jumalan selän pohjoispuolella ehkä pari kertaa vuodessa. Voisiko näin olla asian laita?
 
Niin sen täytyy olla.

---

15.12. Nautiskelijamaratoonarien JouluNAMImaraton, Tampere
16.12. Tampereen Maratonklubin Joulumaraton, Tampere

Kommentit

Suositut tekstit