Kesälomalla tapahtunutta

Ehdin kertoa kesän kärryjuoksusta edellisessä tekstissä mutta tapahtui lomalla muutakin ja muistin myös ottaa muutaman valokuvan.


Jo ensimmäisenä lomapäivänä suunnistimme Varsinais-Suomeen jossa osallistuin yön yli yhtenä lenkkinä juostuun perinteiseen 100 kilometrin Suomi-juoksuun. Vaikka ennätyksiä ei rikkoontunut niin kisa potkaisi kesäloman mukavasti käyntiin.

Pukkaritunnelmaa Suomi-juoksusta Salosta
Samalla reissulla lomailimme aurinkoisessa Turussa ja laivailimme pikku päiväretken Ahvenanmaalle ja takaisin Silja Linen kyydissä.

Silja Linen kannella
Loma jatkui pihatöiden parissa. Kesän tärkein tavoite oli autotallin ja varastojen tyhjentäminen tarpeettomasta tavarasta. Siihen tarvittiin toimiva peräkärry joten työ alkoi kulahtaneen kärryn korjauksella. Uusimisen tarpeessa oli renkaat, pohjalevy, aisan kuulakytkin, sähköjohdotukset ja valot. Lisäksi runko piti puhdistaa ruosteesta, ruostesuojata ja maalata uudestaan.  

Peräkärrystä uusittiin lähes kaikki osat
Peräkärry valmistuttua oli mahdollista aloittaa varastojen siivoaminen ja järjestely. Tärkeimpänä kohteena oli autotalli joka oli vuosien saatossa kertynyt piripintaan tarpeetonta tavaraa. Tavaran sijaan halusimme tilaa, ja sitä järjestyikin sitä mukaa kun uusi kuorma Ruskon Oiva-pisteelle valmistui.

Autotalli konmari-järjestyksessä
Pihatöiden tiimellyksessä pitää tietysti syödä. Ruuanlaitto hoitui kätevästi grillissä.

Terveellisyys ja epäterveellisyys tasapainossa
Lenkkeilyä ei sovi kesälomallakaan unohtaa. Pisin polkulenkki oli Rokualla vaimoni kanssa yhdessä tehty keisarinkierros lisukkeineen, noin 33 kilometriä yhteensä.

Keisarinkierros lisukkeineen
Loman puolivälissä tuli pihatöihin kolmen päivän tauko. Osallistuimme ensimmäistä kertaa kolmepäiväiselle Suomipop -festivaalille. Qstockiin verrattuna festivaalijärjestelyt olivat selkeät (vain kaksi lavaa) eikä festivaalialueella ollut kovinkaan suurta ruuhkaa. Myös pääartistien keikat onnistuivat hyvin, tosin teeman mukaisesti lauteilla oli vain suomalaisia artisteja. Parasta antia oli karaoke-teltta jossa oli värikkäimmät esiintyjät ja jossa pääsi itsekin välillä tarttumaan mikrofoniin: https://www.instagram.com/p/Bz2N1vJhAiM/.

Äänenvoimakkuustakuu
Karaoketeltassa myös tarjoilu pelasi mutta vähän tuli siitä nautittua koska olin kuskina. Oli tarpeen pysyä freesissä kunnossa sillä festvaalin jälkeen oli vuorossa liikunnallista kesäohjelmaa.

Tarina Raate-Oulu kärryjuoksusta onkin jo edellisessä blogissa. Idea syntyi ihan vaan tylsänä hetkenä Google Mapsia selaillessa. Etäisyys Raatteesta Ouluun on yksi kapeimpia kohtia Suomen poikki ja Suomussalmelle asti näytti olevan Oulusta melko hyvät linja-autoyhteydetkin. Autotallia siivotessa löytyi pikkulasten kuljettamiseen tarkoitettu juoksukärry. Se soveltuisi aivan yhtä hyvin tavarakuorman kuljettamiseen. Juoksuretken valmistelut olivat hyvin yksinkertaiset: matkaa ennen hankin tarvittavat ruoat ja juomat, varasin huoneen sekä bussiliput. Menomatkaa edeltävänä päivänä kävimme autolla tarkistamassa reitin ja viemässä juoksukärryn Raatteen Guest House Karelian autotalliin.

Kesälomani liikunnallinen päätapahtuma oli siis tuo ex-tempore 234 kilometrin tiejuoksu Raatteesta Ouluun loman toiseksiviimeisellä viikolla. Reissun jälkeen Yleisradio otti yhteyttä ja teki pikku radiohaastattelun sekä muuta uutisointia, pääsin jopa elämäni ensimmäistä kertaa teksti-televisioon. Julkisuus tuli hieman yllätyksenä, sillä YLEn toimittajat olivat bonganneet tämän hassunhauskan uutisaiheen ihan itse.

Julkisuuden kiroja: teksti-tv ja Yle Areena
Viimeisellä lomaviikolla lähdimme vielä jäähdyttelemään perheen kesken minilomalle Lappiin ja Pohjois-Norjaan. Autoilukilometrejä tuli paljon ja hellettä riitti joka päivälle.

Jäämeren rannalla
Blogiakin ehdin vähän järjestellä: tein vaihtelun vuoksi aiheiden mukaan lajitellun kokoelman kaikista aiemmin julkaistuista teksteistä. Siihen pääsee blogin otsikon alapuolella olevasta linkistä. Lisäksi luin useita kirjoja ja otin välillä rennostikin tekemättä mitään. Oli silti kiva palata töihin kun oli saanut lomalla edes jotain aikaiseksi.

Kommentit

Suositut tekstit