Persoonallisuus testissä

             Introvertti vai ekstrovertti?
Tällä kertaa blogissa tulee suuria paljastuksia. Teen itselleni suositun persoonallisuustestin ja saan hyödyllistä tietoa itsestäni. On myönnettävä että olen hieman skeptinen kaikenlaisiin testeihin joita ovat aikakauslehdet pullollaan, ja onhan näitä joutunut täyttelemään joskus työajallakin. Nyt otan kuitenkin testin tosissaan, täytyyhän tähän asiaan jokin selvyys saada.

Olenko introvertti?

Tässä kappaleessa testaan olenko pohdiskeleva introvertti, joka kaipaa ympärilleen mielummin rauhaa kuin räiskettä. Vastaan mahdollisimman rehellisesti näihin kysymyksiin, ja sitten nähdään tunnistanko itseni vähintään kuudesta kohdasta.

1. Haluan rauhaa ja rentoutumista

Välillä joo, mutta kuka jaksaa koko ajan rentoutua? Haluan toimintaa, mutta tarvitsen rauhoittumista, varsinkin iltaisin.

2. Pidän itsenäisestä työstä. Pystyn toimimaan pitkiäkin aikoja yksin kaipaamatta muiden seuraa

Itsenäisesti työskennellen saa asioita aikaan, jos osaa työn. Toisaalta jotain jää puuttumaan jos työtä joutuu tekemään jatkuvasti yksin, niinkuin tällä alalla harmillisen paljon tehdään. Vaikea sanoa mikä nyt on pitkä aika tehdä yksin, muutaman tunti menee kyllä.

3. Haluan analysoida ja pohtia asioita. Pyrin pitämään tunteet ja logiikan erillään

Luotan enemmän vaistoon ja intuitioon kuin yksityiskohtaiseen analysointiin, mikä sekin on joskus välttämätöntä. Ei ole mitään tarvetta pitää tunnetta ja logiikkaa täysin erillään sillä ne tukevat toinen toisiaan.

4. Olen äärimmäisen keskittynyt. Pystyn paneutumaan tehtävään pitkäksi aikaa ilman taukoja

En sanoisi äärimmäisen keskittynyt. Tosiasiassa keskittymiskyky on välillä vähän niin ja näin. Ajatus harhailee. Kiinnostavaan asiaan pystyn toki keskittymään pitkään.

5. Työskentelen mieluiten jaksoissa, yksi selvästi rajattu tehtävä kerrallaan

Työskentelen assosiatiivisesti. Työn edetessä tulee mieleen sitä ja tätä, joten hypähtelen asiasta toiseen. Huomaan jotain ja teen seen välissä, sitten jatkan kesken jäänyttä asiaa. Toisaalta, jos on liikaa projekteja päällä yhtäaikaa niin ei välttämättä etene tehokkaasti.

6. Olen kärsivällinen. En tylsisty yksin ollessasi, vaan jaksan odottaa kauan, että jotain tapahtuisi

En ehkä ole maailman kärsivällisin. Pärjään silti yksin sillä keksin yleensä jotain puuhaa. Jos joudun odottelemaan jotakuta ilman mitään tähdellistä puuhaa niin se on hankala tilanne. Tosin esimerkiksi lukeminen on kelpo puuhaa johon pystyn syventymään yksin pitkäksikin aikaa.

7. Viihdyn yksin. Sosiaalinen tarpeeni ei ole kovin suuri

Yksin oleminen on ihan mukavaa, tietyssä mielessä jokainen meistä on yksin tässä maailmassa. Pitemmän päälle kaipaan kuitenkin seuraa. Viihdyn monenlaisissa sosiaalisissa tilanteissa, toki hieman seurasta ja tilanteesta riippuen, mutta ainakin positiivisissa tilanteissa.

8. Ajattelen kuvallisesti. Sanojen visualisoiminen on minulle helppoa

Vaikea kysymys. Pystyn ajattelemaan kuvallisesti mutta ei minun joka ajatusta tarvitse kuvittaa.

9. Olen taitava kuuntelemaan. Keskustelussa panen merkille paitsi sen mitä sanotaan myös sen, mitä oikeasti tarkoitetaan

Periaatteessa minulla on taito kuunnella, joskus jopa ymmärtää. Joskus se unohtuu ja tulee puhuttua päälle.

10. Haluan ajatella ennen kuin avaan suuni. En ole mikään moottoriturpa

Ajattelen nopeasti ja sitten avaan suuni. Sanon mitä on mielessä.

11. Olen itsenäinen. Trendit ja ryhmäajattelu eivät juurikaan minuun vaikuta

Näin on.

12. Stressaannun helposti. Joudun sulkeutumaan häiriötekijöiltä, jotta voisin keskittyä. Työskentelen huonommin paineessa

Pärjään lyhytaikaissa paineessa mielestäni todella hyvin. Se johtuu rutiinista ja tietynlaisesta kilpailuvietistä. Pitkäaikainen stressi ei minulle sovi yhtä hyvin. Keskittymiseni kyllä on helpompaa rauhallisessa paikassa mutta toisaalta eristyksissä tulee nopeasti sellainen tunne että jää kaikesta kivasta paitsi.

Tulos

Kohta 11 oli selvä osuma, muut kohdat kiikun kaakun. Ei näistä pysty oikein mitään johtopäätöksiä vetämään. Täytynee tehdä vielä toinen testi.

Olenko ekstrovertti?

Tässä kappaleessa testaan olenko ulospäinsuuntautunut ja puhelias ekstrovertti, joka rientää tapahtumasta toiseen ja täyttää kalenterinsa vauhdikkailla harrastuksilla. Vastaan mahdollisimman rehellisesti näihin kysymyksiin, ja sitten nähdään tunnistanko itseni vähintään puolessa näistä kohdista.

1. Haen toimintaa ja seikkailuja

Kyllähän se näin on.

2. Reagoin nopeasti. Suhtaudun aktiivisesti ympäristöösi

Reagoin nopeasti silloin kun on sen aika, ja kun tunnen olevani tilanteen herra. Jos olen epävarma jostain syystä niin saatan jarrutella.

3. Olen tarkkaavainen, voimakkaasti läsnä hetkessä, teen valppaasti aistihavaintoja

Olen kyllä melkoinen haaveilija myös, mutta useinmiten kuitenkin melko hyvä havainnoimaan.

4. Olen sosiaalinen ja seurahakuinen. Saan ystäviä tilanteessa kuin tilanteessa

Tulen kyllä juttuun hyvin. En ehkä ole kaikkein ensimmäinen lärpättäjä mutta se toinen tai kolmas. Toisaalta voin olla hiljaakin jos olen sillä tuulella.

5. Olen optimistinen. Uskon hyvää muista ja luotan omiin kykyihisi

Kyllä.

6. Olen verbaalinen. Osaan puhua miltei kaikesta kaikkien kanssa spontaanisti ja luontevasti

Kyllä, osaan osallistua keskusteluun kuin keskusteluun. En kuitenkaan ole yhtä verbaalinen kuin esimerkiksi vaimoni, joten pitäisikö tähän laittaa kuitenkin että ei?

7. Olen ryhmähakuinen. Otan luontaisesti keskeisen roolin lähestulkoon kaikissa ryhmätilanteissa

En yleensä ota alfa-uros roolia jos ei ole pakko, mutta jos ryhmässä meinaa syntyä vaivautunut hiljaisuus niin minä voin olla se joka hiljaisuuden rikkoo.

8. Olen vaikutusvaltainen. Osaan vaikuttaa ympäristöösi

Osaan vaikuttaa ihmisiin. Mutta vaikutusvaltainen, äh.

9. Pärjään hyvin paineessa. Stressi saa minut työskentelemään nopeammin laadun kärsimättä

Pärjään lyhytaikaisessa paineessa hyvin, mutta jatkuva stressi on minulle haitallista.

10. Olen kuin kotonasi suurissa ihmisjoukoissa. Saan energiaa tilaisuuksista, joissa on paljon väkeä

Tykkään kyllä esimerkiksi esiintyä isolle joukolle. Toisaalta en tiedä kävisikö raskaaksi jos työ olisi jatkuvasti erittäin sosiaalista?

11. Pidän huomiosta ja haluan erottua joukosta. Näyn ja kuulut, ulkonäköni on usein huomiota herättävä

On toki mukavaa saada huomiota, varmaan on jonkin verran esiintymisviettiä olemassa. Pukeutumiseni ei toisaalta ole kovinkaan huomiota herättävää. Usein minut kyllä siitä huolimatta muistetaankin.

12. Yksinolo tekee levottomaksi, tarvitsen ulkoapäin tulevia virikkeitä

Vain pidempi yksinolo tekee levottomaksi. Sitä alkaa kaivata virikkeitä. Mutta lyhyt yksinolo on ihan ok.

Tulos

Kohdat 1 ja 5 oli selviä osumia, muut sitten hieman kiikun kaakun. Mitenpä näistäkään mitään johtopäätöksiä pystyy vetämään. Täytyykö tässä tehdä vielä kolmaskin testi?

Ei tarvitse. Eiköhän se ollut siinä.

Selvyyttä ei tullut.

Kommentit

  1. Siellä on selvästi meneillään kevyt jakso harjoittelussa. Tyyntä myrskyn edellä? 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelma on leppoisa kun mitään kisoja ei ole vielä ilmaantunut kalenteriin. Ulkoilua tapahtuu säännöllisesti kylläkin.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit