Kesän korvalla


Näinkös siinä kävi että poikkeustila on ohi ja elämä jatkuu. Palaan työpaikalle kahdeksi viikoksi kiirehtimään ennen kuin lähden kesälomalle. Takana on pitkä pätkä etätyötä, teams-kokouksia, kotihuolia ja virtuaalitapahtumia. Yhtäkkiä yritetään olla niinkuin mitään ei olisi tapahtunut.

Mielestäni virtuaalitapahtumat eivät missään tapauksessa korvaa oikeita tapaamisia, mutta kyllä niistä silti piristystä saa. Itse kokeilin Mobo-suunnistusta sekä muutamia virtuaalisia juoksutapahtumia.

Kiinnostavin näistä oli valtaviin mittoihin paisunut etänä toteutettu Korona-juoksu jossa 5 km, 10 km, puolimaratonille, maratonille ja ultralle kirjattiin kaikkiaan yli kaksituhatta tulosta määräaikaan mennessä ja kisaa jatketaan vieläkin jälkeen uusin järjestelyvoimin. Itse osallistuin kaikille matkoille paitsi ultralle.


Satuinpa sekaantumaan itsekin virtuaalitapahtuman järjestelyihin, kun perinteinen Padasjoen Nakukymppi -tapahtuma peruuntui. Perustin siten yhteistyössä alkuperäisen järjestäjän kanssa korvikkeeksi virtuaalisen tapahtuman ja osallistuin siihen toki myös. Aivan samanlaista karnevaalitunnelmaa ei saavutettu mutta etätapahtuma oli kuitenkin sieltä erikoisemmasta päästä.


Toki on kiireiden keskellä jäänyt aikaa ihan tavalliseen liikuntaan ja retkeilyyn, joista muistuu mieleen Keisarinkierroksen vaeltaminen Rokualla ja Haukipudas-Koiteli-Toripoliisi-Haukipudas -pyöräretki.


Mikään ei kuitenkaan korvaa oikeita yhteistapahtumia ja nyt onneksi on poikkeustila ohi ja niitä pystytään järjestämään. Niinkin yksinkertainen konsepti kuin säännöllinen yhteislenkki tuntuu melkein luksukselta.


Vielä on edessä pirunmoinen kahden viikon työrupeama mutta kohta onneksi pääsee kesälomalle ja liikkumaan vähän enemmän. Kisoja ei kalenterissani ole mutta syksyllä niitä tulee ihan varmasti.

Loppukesäksi olen sentään ehtinyt sopia lähteväni juoksututtavan Arin keräämällä porukalla juoksemaan Helsinki-Turku -välin yhdellä non-stop periaatteella. Matka on hieman yli sata mailia ja siitä olisi tarkoitus selvitä alle vuorokauteen. Ari oli kesällä 2017 mukanamme Suomi 100 -juoksussa Nuorgamista Rovaniemelle asti. Joillekin hän saattaa olla TV:stä tuttu ohjelmasta "Lapsi tuntemattoman kanssa". Kiva nähdä pitkästä aikaa häntä ja muita etelän ultrajuoksijoita muutenkin kuin etänä.

Kommentit

Suositut tekstit