Suorittaminen, kirosana

 

Aloitin vuodenvaihteessa tipattoman tammikuun. Tämä 1942 käynnistetty ja vuosi vuodelta suositumpi kampanja on mielestäni hyvä idea. Jos ei juuri alkoholia nautiskele, niin osallistuminen on äärimmäisen helppoa. Jos osallistuminen on vaikeaa, niin siitäkin pystyy halutessaan päättelemään jotain.

Pyrin ajattelemaan asioista omin päin, enkä lähde ihan jokaiseen hullutukseen mukaan. Ryhtiliikkeet ovat eri asia. Ihminen lienee ainoa selkärangaton nisäkäs, mutta sentään sen verran laumaeläin että yhteisesti sovitut ryhtiliike-kampanjat toimivat usein paremmin kuin omat yhden hengen ryhtiliikkeet mieleen juolahtavista aiheista.

Kun ryhtiliikkeen tielle on lähdetty niin seuraavaksi voisin opetella suorittamaan. Suorittaminen, varsinkaan ylisuorittaminen, ei ole kovinkaan muodissa tällä hetkellä. Oravanpyörästä on pikemminkin tarve päästä pois.

Selvitin googlettamalla miksi sellainen helvetinkone on alkujaan keksitty. Nykyään oravia ei saa enää pitää lemmikkeinä, mutta hamstereilla ja gerbiileillä on häkeissä vastaavanlaiset pyörät. Ne ovat siellä sen takia että jyrsijöillä on jotain muutakin puuhaa kuin loikoilla purukasan päällä. Oravanpyörässä ne pysyvät paremmassa kunnossa fyysisesti eivätkä masennu tai tylsisty.

Kun Daniel LaRusso halusi oppia kunnon karatekaksi, mr. Migyaki laittoi hänet siivoamaan koko huushollin ja suorittamaan muutenkin tylsiä arkiaskareita toisensa perään niin kauan että Danielin buddha-luonto karaistui esiin. Syntyi legendaarinen Karate Kid.

Olen juossut 106 maratonia mutta en ole koskaan tehnyt pohjille niinkutsuttua maraton-ohjelmaa. Nyt voisi olla aika sellaisen. Yritin maksaa Tervamaraton - ilmoittautumisen ePassilla. Jos nimi ilmaantuu listoille niin valmistaudun tällä kertaa oikeaoppisesti. Katson jostakin harjoitteluoppaasta minkälaisilla treeneillä maratonille valmistaudutaan ja suoritan ne.

20.5.2023 olen lähtöviivalla, jos en uuvu suorittamiseen sitä ennen eikä buddha-luontoni karaistu esiin.

Kommentit

Suositut tekstit