Syntymäpäivä

 

En keksinyt tällä kertaa mitään nasevaa pakinaa tai elämänviisautta kartuttavaa tarinaa syntymäpäivän kunniaksi. Niinpä kerron vain kuulumiset.

Kuvassa näkyy juoksumatto jolla olen tehnyt osan harjoittelusta nyt talvella. Viikkoharjoittelu pyörii tällä hetkellä seuraavasti: 1-2 VK intervalliharjoitusta, 1 harjoituskilpailu (suunnistuksen talvisarjan sprintti), 2-3 lyhyttä PK harjoitusta, 1-2 pitkistä. En tee säännöllistä viikkorytmitystä vaan muuttelen ohjelmaa sen mukaan mitä tapahtumia on edessä. En myöskään pidä lepopäiviä, lyhyt PK käy levosta.

---

Kun lumet sulavat, yksi noista VK harjoituksista vaihtuu tasavauhtiseksi ja pidemmäksi (vaihdellen 10 km / 21 km). Toukokuun alkuun tulee vielä ainakin yksi Tervamaratonille (20.5.) valmistava testimaraton.

Maratonilla lähden rauhallisen jäniksen kyytiin (3:45 tai 4:00). Tavoitteena on juosta se leppoisasti alle neljän tunnin. Periaate on että valmistaudun hyvin mutta otan rennosti. Tällöin jaksaa lenkille seuraavanakin päivänä.

---

Vastakohtana maratonille, syyskuussa näyttäisi olevan tarjolla suunnistuksen knock-out sprintin SM-kisojen yhteydessä myös kansallinen kilpailu. Järjestävän seuran sivulla ei tarkempaa tietoa vielä löytynyt mutta koetan parhaillaan selvittää juostaanko kansallinen kisa samalla knock-out periaatteella ja onko siinä mukana ikäkausisarjat.

Mikäli näin aukeaa mahdollisuus kokeilla tätä uutta lajia, pitää juoksuharjoittelua hieman muuttaa ja jopa elopainoa hiukan pudottaa. Knock-out on rankka laji jossa kilpailijat lähtevät yhteislähdöllä kuin ratajuoksussa ikään: alkuerät, välierät ja finaali. Reitti on helpohko ja kisa kestää alle 10 minuuttia joten siinä pidetään reipasta vauhtia.

---

Kesälle on yksi viikko varattuna vaellus/treenileiriksi pohjoiseen, mutta muuten juoksukalenterini on vielä melkoisen tyhjillään. Ehkäpä sinne vielä jotain lisätäytettä löytyy.

Jatkan nyt hyvin alkaneen syntymäpäivän viettoa. Hyvää kevättalvea sinne jonnekin.

Kommentit

Suositut tekstit