Joulukalenteri

 

Miten saadaan Cameli mahtumaan neulansilmän läpi? Puru kerrallaan.

Tuo oli helppo. Sitten vaikeampiin kysymyksiin: miten saadaan hidasvauhtinen kuntosuunnistaja, entinen ultrajuoksija, ikäsarjansa MM-kisoissa heittämällä A-finaaliin. Tuohon ei osaa vastata Erkkikään.

Silloin kun ei treeneihin löydy selvää sapluunaa, joudutaan turvautumaan kokeellisiin hoitoihin. Marrasputki meni jo, mutta adventti-ajaksi ehtii vielä keksiä jotain.

Joulukalenteri on mukava 24-päiväinen treeniputki joka valmistelee kroppaa joulunpyhien viettoa varten. Muutama vuosi sitten tein Joulukalenteri-treenin jossa joka päivälle oli erilainen harjotus. Muistaakseni se oli piristävä tempaus, mutta jälkikäteen ei kyllä jäänyt mieleen mitä kunakin päivinä tein. Pitäisi varmaan kaivaa vanhat päivitykset esille.

Toisaalta minua on aina kiehtonut tempaukset jossa kukin päivä on edellistä raskaampi. Siitäpä tällainen idea. Kun puhutaan joulukuun päivistä 1-24 niin eikös ole itsestään selvää että tulee juosta järjestysnumeron mukainen määrä kilometrejä päivittäin. Joulukuun ensimmäisenä yksi kilometri, jne.

Jotta kunto ei kokonaan repsahtaisi kuun alussa, niin nämä lyhyet päivämatkat tulee juosta kovaa. Sitten kun matka pitenee niin vauhtia saa hidastaa.

Mikähän tällaisen putken harjoitusvaikutus on? En kyllä tiedä. Varmaan lähempänä Joulua alkaa jo treeni vähän purra kun päivämatka nousee parin tunnin haminoille. Ja oikeastaan, samahan se on mitä talvella tarkalleen ottaen tekee, kun ensi kauden päätavoite on vielä kahdeksan kuukauden päässä. Kunhan liikkuu riittävästi ja pitää hauskaa.

Miltä kuulostaa:

1.12. juoksu, 1 km
2.12. juoksu, 2 km
...
24.12. juoksu, 24 km

Tämä oli nopeasti päätetty. Päivityksiä tippuu sitten somettimiin mikäli muistan päivittää.

Mitenkä noin yleisesti, onko muilla jonkinlainen Joulukalenteri osana treeniohjelmaa?

Kommentit

Suositut tekstit