Kesän 2024 kisakalenteri

 

   
Julistan kesän 2024 alkaneeksi!

Kuten kuvasta näkyy niin alkaa olla T-paitakelit ja kesän 2024 kisakalenteri on syytä olla selvillä. Minulla oli alustava ajatus että ripottelen pitkin kesää muutaman maratonin, useita kovan luokan suunnistuskisoja sekä siihen vielä hiukan polkujuoksua ja pari rogaa päälle.

Suunnitelma jää haaveeksi.

Näyttää olevan niin, että tietyt viikonloput ovat niin suosittuja että kunkin lajin tapahtumat on pakko laittaa samalle viikonlopulle. Tervamaratonin päällä on NUTS Karhunkierros, jonka päällä on MuddyX. Jukolan Viestin päällä on NUTS Syöte. WMOC 2024:n alla on Zempele marathon.

Toisaalta tämä helpottaa harjoitus- ja kisakalenterin tekoa. Tänä vuonna keskitytään olennaiseen. Unohdetaan hetkeksi se kestävyys ja koitetaan edes hieman vähentää hitautta. Nyt koko kisakalenterin pystyy sitten rakentamaan kauden päätavoitteen kannalta oikein.

5.5. Suunnistus, Pohjantähti-sprintti

Kaksiosainen kansallinen sprinttisuunnistuskisa, aamupäivä + iltapäivä. Osallistun myös talkoisiin omaa suoritusta odotellessa.

11.5. Suunnistus, SM sprintti

Kävin viimeksi suunnistuksen SM kisassa noin 30 vuotta sitten. On taas otettava itseä niskasta kiinni jos aikoo kehittää tasoa. "Arvokisa" on aina eri asia kuin paikallinen.

25.5. Polkujuoksu, NUTS Karhunkierros

Käymme rouvan kanssa kipittämässä yhtä matkaa 35 km reitin. Otan tämän siis kuntotreenin kannalta.

8.6. Suunnistus, Vaalan Karhu, Keskimatka

Saatan käydä Jukolaan valmistavana harjoituksena, koska tämä on melko lähellä.

16.6. Suunnistus, Jukolan Viesti

Lienen ankkuriosuudella joukkueessa OK Kunto OK.

12.7. Ultrajuoksu, Kauhajoku Ultra Running Festival, ehkä

En ole vielä päättänyt menenkö, ja jos menen niin maratonille vai jollekin ultrista. Tai sitten NUTS Pallakselle. Mutta jos menen, niin en ota täysillä. Pitää viimeistellä ja palautua parissa viikossa WMOC:iin

2.8. Suunnistus, WMOC, Sprint model event, ehkä

Jos aikataulu sallii niin olisi hyvä käydä mallirata hölkkäämässä läpi, ei välttämätön.

3.8. Suunnistus, WMOC, Sprint Qualification

Kauden päätavoite olisi tehdä mahdollisimman hyvä suoritus karsinnassa. MM-kisafinaaliin pääsy olisi sellainen pommi mitä ei enää tässä iässä uskalla edes haaveilla, mutta jos oikein pöljä päivä sattuu niin sehän on mahdollista.

4.8. Suunnistus, WMOC, Sprint Final

A-finaaliin tai B-finaaliin, aika näyttää.

6.8. Suunnistus, WMOC, Forest Qualification

Yhäkin täysillä jos jalat kestää.

7.8. Suunnistus, WMOC, Middle Final, ehkä

Tämä ei ole paras matka minulle, katsotaan osallistunko.

9.8. Suunnistus, WMOC, Long Distance Final

Tässä vielä mahikset paikata jos sprintti meni persiilleen.

---

Siinäpä kesän kalenteri, syksyllä pakollisia lienevät Pimiä 2024, MuddyX Syksy 2024, ja NUTS Köykkyri 2024. Kesän jälkeen katsellaan tarkemmin mikä laji jatkossa maistuu: pidemmät seikkailut vai lyhyet pyrähdykset.

 

 


Kommentit

Suositut tekstit