Nyt alkaa tapahtua

Kuluneella viikolla on juoksurintamalla alkanut tapahtua.

Sunnuntai lähti kivasti käyntiin vuotuisella kotirataultralla. Se on perinteinen omatoiminen tapahtuma jossa juostaan 50 kilometriä omalla matkanmittauksella ja ajanotolla, joko yksin tai yhdessä. Kokoonnuimme Northern Trail Runnersien porukalla Limingan Rantakylään juoksemaan tuon perinteisen otatuksen polkuversiona. Kuusi tuntia on oikein sopiva kesto yhteislenkille, siinä ehtii keskustella ummet ja lammet ja olla välillä hiljaakin.

Menoa ja meininkiä Rantakylässä

Suomi 100 -juoksun valmistelussa on käynnistynyt uusi vaihde. Tapahtuman konsepti on muuttunut siten että huolto ja majoitus toteutetaan asuntoautoilla. Viikonloppuna lyötiin lukkoon koko matkalle Nuorgamista Helsinkiin lähtijät. Näille rohkeille 7 naiselle ja 12 miehelle on asuntoautovaraukset tehty. Myös minulle on siis varattuna yksi paikka. Alla kuva varatusta kuljetusvälineestä. Olen joskus haaveillut matkustamisesta sirkuksen tai tivolin mukana. Tämä ei ole enää kaukana siitä, sen verran värikästä porukkaa on mukaan tulossa.


Tilapäiskoti juoksijoille

Alunperin Suomi 100 -juoksun aikatauluun oli sisällytetty pari lepopäivää, mutta asiantuntijoiden vinkistä päädyttiin siihen, että juostaan joka päivä. Uusitun suunnitelman mukaan kunakin päivänä juostaan hieman yli maraton.

Juoksun tiedotustilaisuus järjestettiin VALO-talossa, Helsingin Pasilassa torstaina. Mukana tiedotustilaisuudesta oli useita täyden matkan juoksijoita, yhteistyötahoja, dokumenttielokuvan tekijät, lehdistöä ja yleisöä.

Tiedotustilaisuuden tunnelmia

Tämä Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumiin kuuluva juoksuhan alkaa 1.7.2017 ja kestää koko heinäkuun.  Matkaa kertyy kaikkiaan noin 1450 km. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut Alexander Stubb. Tarkempi artikkeli tiedotustilaisuudesta löytyy täältä: http://ultrajuoksu.fi/suomi-100-juoksun-tiedotustilaisuus/

Oikein mukavaa että tapahtuma alkaa konkretisoitumaan. Asuntoautokaravaanille etukäteisjärjestelyt ovat hieman helpommat kuin majoituspaikkojen varaaminen pitkin Suomea. Toisaalta asumismukavuudessa joutuu hieman tinkimään. Kevät menee varusteiden ja hyvän kunnon hankinnassa sekä arjesta nauttiessa. Rahoitus projektille on jo osaltani varmistettu joten mitään yllätyksiä ei ole näköpiirissä. Heinäkuun alkuun on enää muutama keväinen kuukausi jotka kuluvat nopeasti. Alkaa tuntua että tämä vois onnistua. Jihuu.

Kommentit

Suositut tekstit