Aprillia: virtuaaliset yhteislenkit käynnistyvät!

Eilen päätin että ei tässä koronhysteriassa kannata jäädä tuleen makaamaan. Pakkohan meidän juoksijoiden on jotain yhteisliikuntaa saada aikaiseksi. Mutta miten? Jos ei saa kokoontua niin miten yhteislenkki olisi edes mahdollista?

Heräsin sitten viime yönä kello kaksi, päässäni tämä loistoidea. Eikun suunnittelemaan. Tehdään ideasta totta.

Ajatus lähti tavallisesta Zoom-verkkopalaverista. Eikös sitä voisi laajentaa ulkona tapahtuvaan yhteiskokoontumiseen. Kaikillahan meillä löytyy jonkinlainen tabletti tai puhelin, miksi emme siis järjestäisi yhteislenkkiä Zoomin kautta!

Kävin aamulla pikaisesti testaamassa parin juoksijatuttavan kanssa ja perhana vieköön, sehän toimii!!!

Virtuaalisella Zoom-lenkillä

Tästä innostuneena lähettelinkin kaikille tutuille juoksijoille Zoom-yhteislenkkikutsut seuraavan kahden kuukauden ajaksi pari kertaa viikossa: tiistaisin ja torstaisin 17:00 - 19:00. Jos et ole vielä saanut kutsua niin ilmoittele, laitetaan kutsut tulemaan.

Zoom-yhteislenkin idea on tämä: kaikki lähtevät yhtäaikaa liikkeelle, mutta jokainen omasta lähtöpaikastaan. Aluksi pystytetään Zoom-kokous, ja sitten jokainen lähtee liikkeelle samalla vauhdilla samaan suuntaan.

Vaikka lähtöpaikka on jokaisella eri, niin pyrimme pitämään lenkin kaikille samanlaisena. Niinpä julkaisen reitin pituuden, vauhdin, ja muodon kutsun mukana, jotta jokainen voi etsiä itsellee hyvän lähtöpaikan. Lähtöpistettä voi joutua vähän sovittelemaan, varsinkin jos haluaa lenkin ajaksi polkua tai tietä jalkojensa alle. Zoom-kokouksen alivalikosta pitäisi pystyä valitsemaan "Position Sync", mikä tarkoittaa sitä että sovellus hälyttää, jos ei kokouksen ajan pysy sovitulla reitillä.

Allaoleva kuva näyttää ensi tiistaille valitun reitin, jonka pituus on 8,2 kilometriä, vauhtina 6 minuttia per kilometri. Lähtöpaikkana esimerkissä oma kotipihani.

Hyvin valittu reitti, tietä ja polkua

Toistan vielä että tärkeintä on katsoa itselle sellainen lähtöpaikka että saman muotoisen reitin pystyy siinä juoksemaan. Näin porukka pysyy virtuaalisesti kasassa, pystyy juttelemaan Zoomin läpi, ja kaikilla on rattoisaa. Seuraavassa kuvassa varoituksena huonosti valittu lähtöpaikka.

Huonosti valittu reitti, meren pinnalla

Tämän huomioiden toivon että kukaan ei lähde ensi tiistain yhteislenkille Hailuodon lauttarannasta, siellä on tosin vielä jäätä, mutta lauttaväylällä on pahoja railoja. Muutamia muitakin huonoja lähtöpaikkoja on, esimerkiksi Ärjänsaari, Saivaaran huippu, sekä Pyhäjärven louhos. Suurin osa lähtöpaikoista ovan kuitenkin kelvollisia.

Lisäksi vielä sellainen toivomus että saavuthan lähtöpaikallesi viimeistään viisi minuuttia ennen lähtöä että ehdimme saada tekniikan kuntoon ja rupatella kuulumiset normaaliin tapaan ennen liikkeelle lähtöä. Hyvää pääsiäistä ja nähdään kohtapuoliin seuraavalla yhteis-Zoom-lenkillä!

Kommentit

Suositut tekstit