Juoksublogistin arkipäivä

Toisinaan on tullut puheeksi miten ruuhkavuosien keskellä ehtii juoksemaan suuria määriä, hoitamaan arkivelvollisuudet ja vielä blogiakin kirjoittelemaan. Tottakai ehtii. Vosin kuvata yhden todellisen arkipäivän jotta aikataulu hahmottuu.

Täytyy myöntää että ahnehdin mielelläni elämää. Normaaliin arkipäiväänkin täytyy saada mahtumaan monenlaista. Herään usein jo ennen kuutta aamulla ja parhaiten se onnistuu terveellisen kahvikupposen äärellä.

Aamun avaus: rieskaa ja kahvia

Aamulla aikaisin on helppo kirjoittaa blogia omassa rauhassaan. Siinä sivussa voi tarkistaa päivän sään ja repussa muhivat juoksuvarusteet. Viimeistään seitsemältä täytyy alkaa valua kohti työpaikkaa, nykyään yleensä autolla. Matkalla voi virittäytyä tunnelmaan hyvän musiikin tahdissa, tänä aamuna soi vuoronperään Kirsi Hannelen ja Raulin kappaleita vuosien takaa.

Työpaikalle saavuttuani suuntaan ensimmäisenä kellarin pukuhuoneisiin. Omassa lokerikossani on kattava valikoima työvaatteita joten niitä ei tarvitse alinomaan kuljettaa kotiin. Aamulenkki käynnistyy seitsemän jälkeen. Tällä kertaa on ihana syksyinen sumupäivä joten suuntaan keskustan läpi Pikisaareen.

 
Sumuinen syysaamu Oulussa

Oikea aamulenkki kestää vähintään tunnin. Lenkin jälkeen onkin sitten kiire. Ripeä vaatteidenvaihto ja suihkuttelu tulee vänrikillä vielä selkärangasta.

Työpaikallani Haltianilla aamupäivä menee koneen äärellä ja laitteiden ohjelmoinnin parissa helposti lounastaukoon asti. Aiemmin kuljetin omia eväitä mutta nykyään olen käynyt syömässä vähintään kevyen salaatin ruokalassa. Syön pääjoukon mukana melko aikaisin jopa ennen yhtätoista. Tauolla ei paljoa työasioista puhuta, juoksemisesta sentään silloin tällöin.

 Värikäs salatti on silmänruokaa

Iltapäivä etenee samaa rataa istumatyössä, milloin oman koneen äärellä, milloin jonkun muun työpisteellä tai kokoushuoneessa. Yleensä työpäivä on pulkassa viiden jälkeen. Miehellä, isällä, juoksijalla, puolisolla päivä vasta alkaa.

Kotiin on tällä kertaa kiire harrastusten takia. Nuorempi tyttö on vietävä jalkapallotreeneihin joten isukin kotiruokailu ja juoksuvaatteiden vaihto hoituu viidessä minuutissa. Aika täytyy tietysti käyttää hyödyksi eli allekirjoittanut juoksee lähipoluilla sillä aikaa kun tytär palloilee.

Joskus on saatava juosta yksinään

Kello lähenee kahdeksaa kun ollaan taas kotona. Vielä siellä odottaa pieni ostoslista seuraavaa päivää varten joten ysiltä saa vasta riisua ulkovaatteet. Sitten alkavat kotityöt, omakotitalossa kun asutaan. Tällä kertaa astianpesukone on tehnyt tenän. Tunnin verran tutkimuksia ja päätös ostaa uusi.

 Entinen tiskaaja joutaa eläkkeelle

Nuorempi tyttö nukkumaan, aamulla aikainen kouluherätys. Kymmenen jälkeen saatamme päästä jopa parisuhdetta hoitamaan. Tärkeille asioille löytyy aikaa. Suhdetta joko hoidetaan tai sitä ei ole.  Usein parasta aikaa on illalla kun meno rauhoittuu. Nauhalle joutavat toisinaan ne parhaatkin TV-ohjelmat.

Vielä ehtii iltamyöhällä vaihtaa puhdasta vaatetta juoksureppuun, uppoutua nettipäivityksiin hetkeksi aikaa, ruokkia kissan ja kalat vielä kerran. Yhdentoista jälkeen himmenee. Palataan asiaan taas aamulla hieman ennen kuutta.

Kommentit

Suositut tekstit