Juoksun aikataulua

Suomi 100 -juoksun valmistelu on jälleen nytkähtänyt käyntiin ja alkukeväästä päätetyllä konseptilla ollaan menossa vaikka osanottajalista on hiukan elänyt kevään mittaan.  Juoksun aikataulusta en olekaan aiemmin blogissa maininnut mitään mutta siihen on ollut hyvä syy. Lopullinen etappiaikataulu valmistui vasta viime viikolla. Nyt voisikin olla sopiva hetki esitellä reittiaikataulua lyhykäisesti.

Tunturi-Lapin paljakkaa Nuorgamin lähistöllä

Ensimmäisen viikon aikana 1-7.7. juostaan Nuorgamista Peurasuvantoon 317 kilometriä. Päivämatkat ovat tasaisia 45 kilometrin molemmin puolin. Viikon aikana käymme Utsjoella, Kevossa, Kaamasessa, Inarissa, Ivalossa, Saariselällä ja Tankavaarassa. Saariselälle sijoittuu yksi aiempi blogijuttukin: Pakkoloma Saariselällä. Ohitamme Inarinjärven lisäksi myös molemmat suuret tekojärvet, Lokan sekä Porttipahdan. Suuren osan viikosta kuljemme n.s. Tunturi-Lapissa.

Toinen viikko 8-14.7. Peurasuvannosta Kemiin on pituudeltaan hieman lyhyempi 302 kilometriä. Paikkakuntia ovat Sodankylä, Rovaniemi ja Tervola. Tämä lienee sitten sitä Metsä-Lappia. Ohitamme sujuvasti Luoston, Joulupukin pajakylän ja perikuntamme hallussa olevan Shakki-Baarin josta tässä blogissa onkin jo juttu: Shakki-Baarin tarinoita.


Shakki-Baarin yläkerran pirtti alkuperäisasussaan

Kolmannella viikolla 15-21.7. ohitamme Oulun alueen ja jatkamme hieman Pyhäjärven ohi. Merkittäviä paikkoja ovat Ii, Haukipudas, Oulu, Liminka ja Kärsämäki. Haukiputaasta kertoo taannoinen blogijuttukin: Melkein kuin koti. Koko viikko on maisemiltaan aakeeta laakeeta. Matkaa tulee 320 kilometriä ja joukossa on yksi 53 kilometrin päiväkin.

Neljännellä viikolla 22-28.7. etenemme Lahteen asti. Paikat ovat autoilijoille tuttuja: Pihtipudas, Konginkangas, Jyväskylä, Heinola. Matkaa tällekin viikolle kertyy 320 kilometriä. Ollaan eteläisemmässä Suomessa vilkkaan liikenteen seassa. Jyväskylään tutustuin taannoin vähän paremmin RC Eemelin järjestämässä Kesäyön Unelma -polkujuoksussa.

Muuramejärveä Jyväskylän eteläpuolelta, Kesäyön Unelma -juoksu

Kaksi viimeistä päivää ovat molemmat yli 50 kilometriä. Niiden aikana jatketaan Lahdesta suorinta tietä Helsinkiin Senaatintorille jossa juhlitaan pikaisesti tätä urhoollista saavutusta iltapävällä 30.7.2017 ja sitten hajaannutaan kuka minnekin urheiluvammojansa paikkalemaan. Itse lähden valumaan jossain vaiheessa takaisin pohjoista kohti junalla tai lentokoneella.

 Senaatintori, Helsinki

Tapahtuman seuraamisesta kiinnostuneille löytyy tarkempia päiväkohtaisia aikatauluja ja reittikuvauksia juoksun Facebook-keskusteluryhmästä. Reissu on pitkä joten tuttujen bongaaminen matkan varrelta olisi toki piristävää.

Kommentit

 1. Varmaan sitten juokset Helsingistä Hankoon yksiksesi ?

  Olisi mielestäni typerää olla sitä tekemättä mikäli pääset Helsinkiin ehjänä.
  Opus K :ssa olisi kaltaisellesi rehelliselle urheilijalle paikka 8. avoinna.

  Nimimerkillä osamatkalaiset tositeeveetähdet älkööt vaivautuko.

  VastaaPoista
 2. Moi Pasi. Periaatteessa minulla on elokuun alussa vielä ylimääräistä aikaa ihan varalta. Ymmärrän kyllä näkökulmasi, mutta päätän asian vasta Helsingissä. Kun en ole enää aikoihin ollut tavoitteellinen urheilija vaan löysä kehäraakki lenkkeilijä eikä maantiedekään ole erikoisalaani niin ei minulla sellaista isompaa hinkua ole erottautua massasta. Kovat jätkät on sitten erikseen - omalta osaltani on ihan mahdollista sekin että lähden (maito-)junalla kotiin jo Senaatintorilta.

  Mutta jos päätän juosta tuonkin välin vielä lisukkeeksi niin todennäkoisesti vedän sen kerralla ilman unitaukoja.

  VastaaPoista
 3. Kovuudesta ja massasta erottumisesta en tiedä mutta sen tiedän että Nuorgam - Hanko on matka jonka sinä ansaitsisit kokea.

  Nimenomaan juuri siksi että me emme ole tärkeitä vaan se matka ja positiiviset kokemukset sen varrella.

  Onnea ja malttia matkallesi, tapaamme varmasti Pohjoisessa mikäli molemmat liikumme mainitsemanasi ajankohtana...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit