Sen saat mistä luovut?

Olen kirjoittanut tätä blogia nyt vuoden ajan. Juttuja on koossa 59, katselukertoja 7800. Tavoittena olisi saada ainakin 100 juttua täyteen. Blogin oli tarkoitus kiertyä löyhästi yhden aiheen ympärille eli seurata valmistautumistani ensi kesän Nuorgam-Helsinkiin juoksuun. Lopulta päädyin kirjoittelemaan vähän siitä sun tästä.

Olen toki joutunut pohtimaan mitä saan irti kuukauden mittaisesta juoksutempauksesta, mitä siitä hyödyn jos mitään? Vaikea kysymys. Paljon helpompi on pohtia mitä siinä menetän. Rahallisten kulujen lisäksi joudun luopumaan monista tutuista asioista. Väliin jää kesän kohokohtia joita on ollut pitkinä talvi-iltoina tapana odotella. Joitain niistä saattaa siellä maantien laidalla tulla ikävä.

Vaikka liikuntaa ei tule kesästä puuttumaan niin luonnossa poluilla liikkuminen jää ensi heinäkuussa kokonaan pois valikoimasta. Yleensä lomanviettoomme on kuulunut patikkaretkiä ja juoksulenkkejä Pohjois-Suomen polkumaisemissa mutta tänä kesänä jolkuttelen päivä päivältä maantien laitaa etelää kohti.

 Polkuretkeilyä Kuusamon korvessa

Viime kesänä tulimme myös ostaneeksi uudet maastopyörät. Pyöräilystä yhdessä ja erikseen tulikin säännöllinen tapa kesäloman ajaksi. Tämä uusi harrastus jää minun osaltani tauolle, tuskinpa otan pyörää edes matkalle mukaan.

Pyöräilyä Haukiputaan Jokikylän reitillä

Kesän musiikillinen kohokohta täälläpäin on QStock-festivaali kotikaupungissamme Oulussa. Olimme viime vuonna mukana aamusta iltaan molempina päivinä. Muistaakseni irroittelimme kuin viimeistä kesää, tietäen että tänä kesänä tilanne on toisenlainen. Festarit jäävät siis väliin joten täytyy muistaa riittävästi pattereita korvalappuradioon.

QStock 2016 oli musiikillisesti positiivinen yllätys

Toinen kesäinen vakiokohde on Sirkus Finlandian vierailu Haukiputaalla heinäkuun lopulla. Sielläkin tulee tänä kesänä olemaan yksi katsoja vähemmän A-katsomon keskellä valohyrrää pyörittämässä. Jos älypuhelimessa on vielä virtaa siinä vaiheessa niin saatan katsella sirkuspäivänä somepäivityksiä illan esiintyjistä.

 Sirkusnäytöstä odottavan aika on pitkä

Rauhallinen lomanvietto ilman ennalta sovittua ohjelmaa on myös tärkeä osa kesälomaa. Lenkkeily, uinti ja grillailu hellepäivänä ja oman kesäsaunan lämmin tunnelma tutussa seurassa. Sellainen koti-idylli on ensi heinäkuussa kaukainen muisto vain.

Puusaunan lempeät löylyt

Ihanaa rentoa kesänviettoa tosiaankin. Ehkä yksi kesä menee ilmankin, kun keskittyy juoksemiseen. Minulla. Mutta olenko nyt ajatellut itsekkäästi? Pitäisi kai ajatella häntäkin. Sanotaan että kukaan ei ole niin itsekäs kuin juoksija. Olemme viettäneet monen monta kesää yhdessä peräjälkeen. Jääkö tämänkertaisesta hänelle kurjaakin kurjempi muisto?

Se ei toki ole tarkoitus. Erilainen varmaan kyllä. Merkitkääpäs tuttavat ja ystävät ensi kesä jo nyt kalenteriin. Soitelkaa, viestitelkää, käykää kylässä kun ehditte. Pyytäkää lenkille tai vaikka siiderille nyt kun minä en ole jaloissa pyörimässä.

Eikä kuukausi ole sentään mikään ikuisuus. Jos etäämmältä vaikka näkisi tarkemmin ne tärkeimmät asiat ja nauttisi niistä sitten seuraavana kesänä kaksin verroin.

Kommentit

Suositut tekstit