Neljä vuotta blogissa

Blogin kuvia ei ole photoshoppailtu #nofilter

Blogintekeleitä on nyt puskenut eetteriin tasan neljä vuotta. Tässähän voisi vähän katsoa taaksepäin mitä on tullut tehtyä tilastojen muodossa.

Ensimmäinen teksti ilmestyi 6.3.2016 joten määrittelen blogivuoden alkavaksi kuudes maaliskuuta ja päättyväksi viides maaliskuuta seuraavana vuonna. Taulukoissa on tilastoitu kirjoitusten ja lukukertojen määriä neljältä vuodelta ja tehty lisäksi ennuste blogivuodelle 2020. Ennuste on toki vain lineaarinen regressio, joten mikään ei takaa että se pitää paikkaansa.
Selvästikin kirjoitusten lukumäärä on vähenemään päin. Ensimmäisenä vuonna oli sellaista aloittelijan innostusta vielä ilmassa, ja toiselle vuodelle osui moniosainen juttusarja. Siitä lähtien juttuja on tullut vain 1-2 kuukaudessa. Ehkäpä sekin on monenlaista harrastavalle työssäkäyvälle perheelliselle ihan kelpo määrä. Pitää puuhata välillä jotain muutakin että on mistä kirjoittaa.

Lukijoiden kokonaismäärää en pysty arvaamaan, mutta lukukertojen määrä tasaantui jo alussa hieman yli sataan lukukertaan tekstiä kohti. Tätä lukemaa vääristää vain kourallinen suosituimpia tekstejä, joita on ilmeisesti jaettu sosiaalisessa mediassa. Vuoden 2018 luetuinta tekstiä on kahlattu läpi 1650 kertaa. Kunnioitettava suoritus lukijoilta sillä kyseessä lienee pisin teksti tähän mennessä.

Viides blogivuosi näyttää ennusteiden perusteella toteutuvan siitä huolimatta että juttujen määrä yhäkin harvenee, niiden tason pysyessä samana, jos tasoa voidaan päätellä lukijamäärän perusteella. Vielä ei kirjoittelua tarvitse lopettaa sillä perusteella että lukijamäärä olisi ehtynyt nollaan. Juttujen kiinnostavuuteen voisi toki kiinnittää enemmän huomiota ja suurta yleisöä mahdollisesti kiinnostavat tarinat voisi vaikkapa jaella soveltuviin harrasteryhmiin tiedoksi.

Alla on linkitettynä kunkin blogivuoden kiinnostusta herättänein tarina.

2016
2017
2018
2019

Noiden lisäksi on syytä mainita tärkein moniosainen juttusarja eli matkaraportti kesän 2017 Nuorgam-Helsinki -juoksusta, joka toimi tärkeimpänä innoittajana blogin aloittamisessa.

Matkaraportit Nuorgam-Helsinki -juoksusta

Blogin otsikon alta löytyy myös linkki Kaikki tekstit aiheittain josta voi tonkia halutessaan lisää vanhoja "hyviä" juttuja.

Silloin tällöin artikkeleista on tullut kivaa palautetta, mutta ehkä kuitenkin useimmat tarinat ovat jääneet blogosfääriin olemaan hiljaisuuden vallitessa. Jatkossa siis ehkä vähän harvemmin, mutta toivottavasti hiukan kiinnostavampia. Kyllä tässä ainakin viisi vuotta pumpataan täyteen samalla kaavalla.

Kommentit

 1. Nythän on näin, että kun ultraat mahdottomia niin kansa kiinnostuu mutta kun ja jos haukut hallitusta niin sinun täytyy tehdä se todella poikkeavalla näkökulmalla saadaksesi lukijoita.
  Jatketaan vaan, koskaan ei tiedä kuka lukee ja minkä kautta.

  t.pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, vaikkakin olen niin kiltti että mahdolliset haukut on piilotettu todella syvälle rivien väliin, tuskinpa niitä kukaan sieltä huomaa...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit