Päivä 10: Paarmojen armoilla

Hotelliyön jälkeen oli virtaa joten rauhallisen alkumatka jälkeen jaksoin taas vähän juostakin. Otin lentokoneiden varalaskupaikkaa ennen kiinni yhdessä juoksevat Jannen, Liukkari-Mikon ja Helin. Keli oli lämmin ja aurinkoinen, paarmojakin riitti.

Päivä meni mukavasti jutellessa, olinkin jo kaivannut juoksuseuraa. Tällä porukalla oli tapana kävellä ylämäet ja juosta tasaiset sekä alamäet. Myös huoltotauko oli lyhyempi kuin minulla mutta sain kuitenkin huollon jälkeen otettua heidät kiinni pikku pyrähdyksellä.

Jossain vaiheessa Mikko jäi meistä muista jälkeen, ilmeisesti puhelimeen, ja kiihdytti vauhdilla ohi meidän muiden ollessa pit-stopilla tien levikkeellä. Ilmeisesti arveli meidän kadonneen kauemmas ja lähti ottamaan kiinni.


Keli oli lämmin ja aurinkoinen. Vaikutti siltä että paarmat pyörivät Helin ja Jannen ympärillä, sen verran taisi suihkuttamani Off-kerros niitä häiritä. Kun liityin porukkaan, niitä oli paljon. Silloin tällöin joku niistä sai pikku palasen. Reitti oli mäkisempi kuin aiempina päivänä, mutta juoksijat kuvailivat päivää silti suhteellisen helpoksi. Juoksimme loppumatkan noin 44 kilometriä yhdessä Jannen ja Helin kanssa rupatellen 5:00:08. Hiukan jäi harmittamaan ettei viisi tuntia alittunut mutta sovimme korjaavamme tilanteen lähipäivinä. Janne ja Heli ovat molemmat mukavia kanssaihmisiin arvostavasti ja juoksuun riittävällä vakavuudella suhtautuvia avarakatseisia ihmisiä joten tulimme juttuun. Kaikki eivät todellakaan tulleet keskenään toimeen yhtä hyvin. Heli kysyi minulta samassa autossa matkaavasta Perttulasta jo alkupäivinä että "Miksi toi on tommonen". Perttula oli kovan elämän koulima ja moniin asioihin vanhanaikaisesti ja ei mitenkään tasa-arvoisesti suhtautuva suorasanainen "ukko". Tämän huomasivat myös huollon pojat, jotka ottivat pitkäaikaiseksi projektikseen Perttulan pehmittämisen ja taisivat Eijan avulla siinä vähän onnistuakin lopulta.

Yövyimme mukavan lammen rannalla sijaitsevalla leirintäalueella, jonka pihassa oli Kennel. Onneksi koirien haukunta ei juuri kuulunut meidän autopaikallemme. Saunan etsimiseen meni jonkin aikaa, sillä se näytti aivan tavalliselta leirintämökiltä.

Leirintäalueella oli huonokuntoinen lasten liukumäki. Temppuilin sen päällä täysissä pukeissa niin kuin tenava ja sain kuin sainkin rantalaiturilla istuvan Helin kiljaisemaan kun "meinasin" pudota. Janne kertoi pitävänsä uimahypyistä niin kuin minäkin nuorempana. Lammen rannasta sai veneitä ja kanootteja lainaan ilmaiseksi joten yritin houkutella jompaakumpaa melontaseuraksi, laihoin tuloksin. Lähdin sitten yksin. Kiersin lammen kertaalleen ympäri kanootilla. Sillä olikin yllättävän kevyt meloa. Sieltä sitten vilkuttelin rannalla olijoille.
Kuvia, sekä omia että luvan kanssa lainattuja (kiitos Janne, Markku, Heli, Rebekah):

Perttula, Mie, Chilly-Willy, Rebekah

Huollossa

Karua kauneutta

Pitkät on matkat täällä
Martta
Maalialue
Kanootteja lainattavaksi asti
Lammenranta iltasella

Kommentit

Suositut tekstit