Päivä 18: Tiepölyä Temmeksessä

Muu seurue oli yöpynyt Oulun Nallikarissa kun minä olin viettänyt kotona laatuaikaa. Nallikarin alkuyö oli mennyt dramaattisen uutisen sulatteluun. Meillä oli jo tiedossa että perättäisten maratonien naisten Suomen ennätys paranisi roimasti kun Heli juoksisi tänäänkin kokonaisen maratonin. Yöllä Jupe oli tutkiessaan asiaa päätynyt siihen että todennäkyisesti myös miesten vastaava ennätys on alle 30 joten kannattaa ehdottomasti juosta kokonainen tänäänkin. Lopulta vain kaksi juoksijaa lähti 25 kilometrin etapille ja loput päätyvät kokomaratoniin.

Maratonmittaisella etapilla juostiin uudestaan edellisen päivän pikkutieosuus ennen kuin jatkettiin uutta reittiä. Pienessä sateessa lähdin Helin vauhtiin. Temmeksen seutu oli tasaista ja keli mukavan viileä. Kun siirryttiin vilkkaalle nelostielle, Heli alkoi valitella jalkakipuja ja arveli joutuvansa kävelemään jossain vaiheessa. Kertasin ohjeet viimeisiin risteyksiin ja jatkoin omalla vauhdillani.

Eteen tuli vielä liikennevaloilla suljettu tietyömaa jossa hiekka pölisi tuulessa silmiin. Joku kannusti työkoneen ohjaimista, Lasse Qvistin näköinen mies.

Rantsilan kohdalta löytyi kreppipapereita ja suuntanuolia sen verran että pääsin pikkutielle, jota jouduin köpöttelemään vielä neljä kilometriä. Maratonmittaisella reitillä aikaa kului 5:22:00. Satu haki minut vielä viimeistä kertaa kotiin yöpymään - olin unohtanut jokakesäisen velvollisuuteni eli tyttären kanssa onkimassa käymisen. Kun lähdimme kotiinpäin, Heli oli jo kääntynyt viimeiselle pikkutielle ja käveli reippaasti vaikkei kovin hyväntuulisesti eteenpäin.

Muu porukka yöpyi mainion Rosenbergin maatilamajoituksen pihalla. Kuulin jälkeenpäin että yön rankkasateessa Aikakoneen katto alkoi vuotaa suoraan Helin sänkyyn ja Janne oli joutunut kiipeilemään katolla etsimässä vikaa. Aikakoneessa ei sinä yönä oltu juuri nukuttu.

Kuvia, sekä omia että luvan kanssa lainattuja (kiitos Janne, Markku, Heli, Rebekah):

Saksanpoika ja Janne odottavat lähtöä

Latomeren pohjoisreunoilla

Temmeksen kirkko

Aakeeta laakeeta

Rantsila on hevospitäjä
Näitä jäin paitsi kun läksin kotiin

Maatilamajoituksen olohuonetta I

Maatilamajoituksen olohuonetta II

Maatilamajoituksen olohuonetta III
Kalassa

Kommentit

Suositut tekstit