Päivä 17: Katupiirroksia Oulussa ja pikkutietä Limingassa

Juoksin etapin alkumatkan Perttulan ja Helin kanssa. Oulun torilla Perttula katosi kahvilan luo kun kävimme katsomassa Toripoliisia. Siitä eteenpäin juoksimme sitten kaksistaan. Oulun jälkeen juostiin pitkät pätkät pyöräteitä paitsi viimeiset 18 kilometriä, jotka olivat ihanaa maalaistietä. Tiellä ei ollut liikennettä käytännössä katsoen ollenkaan.

Huollon pojat olivat hienosti merkinneet reitin ja välillä oli myös polkupyöräopas matkassa. Nyt kun käytössä oli riittävästi liituja, niin asfaltti oli monin paikoin täynnä kivoja kannustuksia ja muuta katutaidetta.

Heinäpäässä reitin varrella olivat tapahtumaa seuraamassa entinen naapurini ja hänen äitinsä. Olipas kiva yllätys tämäkin! Muutaman sanan ehdimme pikaisesti vaihtaa ja sitten kiirehdin eteenpäin.

Oulun Kiviniemessä miespuolinen rullahiihtäjä pyysi ottamaan valokuvan. Hän asettui kyltin viereen ja vannotti ottamaan sellaisen kuvan jossa suksien ja sauvojen tuotemerkit varmasti näkyvät. Mietin että kukahan kilpahiihtäjä tämä kuivanpuoleinen suksisankari oikein on, en tunnistanut. Hän kertoi olevansa matkalla Ylläkselle johonkin tapahtumaan ja olisi tarpeen saada Oulusta menomatkalla kuva näytettäväksi. Kerroin siihen saumaan että on meilläkin menossa kiva kesätapahtuma tässä ja selostin tilanteen. Vastauksena tuli hämmentynyt "Ei juma*****!"

Hetken kuluttua rullahiihtäjä tokeni ja halusi tietää enemmän. Toivotteli onnea matkaan. Hän siis oli Tampereelta ja matkalla Ylläkselle johonkin harmonikkatapahtumaan tai sellaiseen. Veri oli vetänyt pikku lenkille kesken ajomatkan. Olipahan muuten vaan innokas hiihdon ja juoksun harrastaja.

Kuulimme loppumatkasta että Jupe ja Ilveksen Miäs olivat menneet Oulun XXL:aan kenkäostoksille ja tehneet siitä tapauksesta hupaisan videon. Jos ei muita Satasammakoiden videoita ole jaksanut katsoa niin tuo ainakin kannatta kurkistaa. Se on hupaisa.

Aikaa tähän 53 kilometrin pätkään meni 6:36:34 kun nopein aika oli hiukan alle kuuden tunnin. Ihan kohtuullisella vauhdilla siis vaikka valokuvaukseen meni normaalia enemmän aikaa. Myös Rebekah tuli maaliin pian meidän jälkeemme - vain Jupella ja Ilveksen Miähellä meni tänään pitkään.

Illan tärkein keskustelunaihe oli kuka seuraavana päivänä juoksisi kokonaisen maratonin ja kuka tyytyisi 26 kilometrin matkaan. Jälkimmäinen riittäisi Nuorgam-Helsinki reittiin mutta kokomaratonin juoksijat saisivat jatkettua keskeytymätöntä maratonputkeaan. Vaikutti siltä että vain pieni osa juoksijoista olisi lähdössä kokomaratonille mutta yön aikana suunnitelmissa tapahtui dramaattinen käänne. Minä en päässyt omin silmin sitä näkemään sillä minut noudettiin taas käymään kotosalla.

Kuvia, sekä omia että luvan kanssa lainattuja (kiitos Janne, Markku, Heli, Rebekah):

Mikko ja Perttu merkkaushommissa
Oulukin on hetkisen kaunis

Venesatamaa
Pojat vähän innostuivat liiduista

XXL:ään suuntaava ryhmä rämä

Joo joo

Kukaha tuonkin keksi...

Jupe ja Ilveksen Miäs Pikisaaressa

Aika kiva!
Loppukiri, taustalla Aikakone

Kommentit

Suositut tekstit