Päivä 28: Lahteen ja auringonpaisteeseen

Lähtöpaikalla radiotoimittajat hyökkäsivät kimppuun ja saivat Jannelta ja minulta haastattelut. Liukkas-Mikko pääsi jopa TV-haastatteluun. Seuraavat päivätkin olivat sitten samanlaista haastattelurumbaa.

Reitti Vääksyntieltä lahteen oli pitkänpuoleinen mutta todella mukava juoksupäivä, vaikka aamupäivästä vähän satoikin. Mukana oli iso joukko etappijuoksijoita, muiden muassa aiemmilta etapeilta tuttu Rekka-Raikku.

Ensimmäisenä kuljettiin kaunista Pulkkilanharjua, jonka jälkeen jatkettiin Asikkalan kautta Vääksyyn. Vääksyn kanavaa odotettiin pitkään ja hartaasti mutta paikan päällä se ei juuri säväyttänyt samalla tavalla kuin aamupäivän maisemat. Toinen minun ja Helin mukana tulleista etappijuoksijoista sai aikaiseksi elämänsä ensimmäisen ultrajuoksun, sillä totta kai 52 kilometriä ultraksi voidaan laskea. Sitä onniteltiin oikein porukalla.

Lahtea lähestyttiin mukavia pyöräteitä pitkin asfalttin piirrettyjä nuolia ja tervehdyksiä seuraamalla. Hieman ennen maalia reitti kulki hetken polkua Lanupuiston läpi, mikä oli kiva yllätys. Polun loppuosassa oli vielä tosi jyrkkä alamäki jota ei uskaltanut aivan täysillä päästellä.

Maali oli Lahden keskustan tuntumassa sataman edustalla. Pitkän päivän päätteeksi oli miellyttävä saapua sivistyksen pariin keskustan tuntumaan kauniissa auringonpaisteessa. Pääosa porukasta majoittui Jupen tuttavan pihassa asuntoautoissa mutta minä hieman karsastin toisten nurkkiin tunkeutumista ja tartuin mahdollisuuteen yöpyä hotellissa noin kilometrin päässä maalialueelta. Tämä oli Luoston jälkeen ainoa hotelliyö vaikka olin varautunut pitämään niitä tarvittaessa useaitakin. Perjantai-illan ihmisvilinä Aleksanterinkadulla tuntui ihan viihtyisältä vaihtelulta kun koko kesä oli vietetty maantien varressa. Väsymys tosin pakotti yöunille jo varhain. Lahdesta jäi miellyttävä kuva, olin yöpynyt siellä viimeksi vuonna 1986 Nuorten Suurleirin yhteydessä eikä kaupunki ollut siitä kovin paljon muuttunut.

Kuvia, sekä omia että luvan kanssa lainattuja (kiitos Janne, Markku, Heli, Rebekah):

Jyrki ja Janne radiohaastattelussa
Lähtö
Jupen, Helin ja Rekka-Raikun kanssa alkumatkasta
Sade alkaa tauota
Tätä tunnelia en muistakaan...
Vääksyn rajalla
Kunnan rajalla Lahdessa
Maisemaa järvellä
Lehmiä taas
Maali Lahden satamassa
Mukana juosseet etappijuoksijat

Kommentit

Suositut tekstit