Päivä 7: Kahden puolen Porttipahdan tekojärveä

Seitsemäs juoksupäivä oli sään puolesta aiempia mukavampi ja tunnelma oli kaikilla hieman noussut eilisistä pohjalukemista. Aurinko tuli esiin piilostaan ja lämpötila oli juoksemiseen sopiva noin kymmenen astetta. Reitti kulki suo-Lapin tasaisissa maisemissa ja ohitti puolessavälissä Porttipahdan tekojärven.

Minulle päivä oli jälleen suurimmaksi osaksi yksinjuoksua mutta toki oikein mukavaa näin hyvällä juoksusäällä. Olin pitäytynyt jääräpäisesti minuutin kävelytauoissa vähintään kymmenen minuutin välein. Ruokana upposi alkoholitonta olutta, banaaneja ja nuudeleita. Alkumatkasta näin kesän ensimmäisen paarman, mutta sen enempää niitä ei sillä kertaa ollut. Hiljaista maantietä sen sijaan sitäkin enemmän. Matka oli 45,5 kilometriä ja siihen kului kohtuulliset 6:13:00.

Marianna ja Eija olivat edellisenä päivänä jättäneet kilometrejä juoksematta joten he suorittivat pidemmän matkan tänään. Iltaan mennessä yhdellätoista juoksijalla oli kuin olikin vielä kaikki etapit koossa.

Majoituspisteenä oli miellyttävä Peurasuvannon Camping-alue, jossa sauna kuului majoituksen hintaan. Olimme välillä koko porukka samalla Camping-alueella, mikä oli ihan mukavaa. Saunoin Liukkari-Mikon ja Perttulan kanssa ja kävin saunasta myös joessa uimassa. Teemu hieroi juoksijoita oikein urakalla auringon paisteessa. Alkoi olla jo niin hyvä ilma että Off-purkit sai kaivaa esille. Oli sääskiä. Illempana Liukkari-Mikko piti halukkaille venyttelytuokion. En osallistunut. Joku roti sentään.

Täällä sain laittaa teltankin taas asuntoauton viereen ja vaatteita kuivumaan narulle asuntoauton taakse. Keittiörakennus oli kelvollinen joten likaisten astioiden tiskaus hoitui helposti siinä sivussa.

Camping-alueella oli hyvällä jäätelövalikoimalla varustettu pieni kahvila. Illempana Markku sai minut puhuttua yhdelle oluelle. Juttelimme niitä näitä hetkisen ja minä palasin piakkoin karavaanin luo valmistautumaan seuraavan päivään.

Kuvia, sekä omia että luvan kanssa lainattuja (kiitos Janne, Markku, Heli, Rebekah):

Janne, Heli, Mikko L ja Juha lähdössä
Rebekah, Juha, Saksanpoika ja Ilveksen Miäs
Saksanpoika Julle temppuilee
Highway to Hel...sinki
Saami Art Shop
Porttipahdan tekojärvi
Maali Peurasuvannon kohdalla
Eija saapuu maaliin kohtalokkaalta etapilta
Marianna tuplataipaleella
Peurasuvanto, kahvio
Markun hankkima karhusalami
Iltatunnelmia

Kommentit

Suositut tekstit