Päivä 20: Kärsämäen ylitys

Kahdeskymmenes aamu lähti ihanasti käyntiin hotellitason aamiaisella Rosenbergin maatilamajoituksen päärakennuksessa. Jututimme aamiaisen tarjoillutta tyttöä maatilasta ja sen lehmistä ja hevosista.

Päivän juoksureitistä oli tulossa karttapohjan mukaan tappavan tylsä sillä koko matka mentäisiin ruuhkaisen nelostien laitaa. Reitin ainoa mäki oli Kärsämäki, jossa saisimme myös juosta pikku pätkän sivistyksen parissa pyörätietä pitkin.

Aika kului tylsästä reitistä huolimatta ihan hyvin, sillä menimme Helin kanssa yhtä matkaa - hän pystyi juoksemaan taas paremmin. Jutellessa päivä kuluu kuin huomaamatta. Ihme kyllä vaaratilanteita ei ollut vaikka liikenne oli vilkasta. Minun kantapääni oli kolmen kympin jälkeen kivulias kaltevasta tienreunasta johtuen mutta kestipä kuitenkin. Juoksijoiden vauhdinjako alkoi muuttua sellaiseksi että en omaa huoltoautoani ensimmäisen huollon jälkeen nähnyt joten jouduin turvautumaan Aikakoneeseen sekä huollossa että majoituspaikkaan kulkemisessa. Helin ravintoon oli alun perin kuulunut tyypillisesti banaani ja mahdollisesti suklaapala siinä missä minä join melkein joka huollossa kupin kahvia tai lihalientä. Jupen eiliseltä pitkältä kahvitauolta meille tarttui tapa juoda pullakahvit silloin tällöin, tosin yritimme valmistaa ne nopeasti.

Kärsämäki oli pienenpuoleinen paikka mutta kyllä sieltä jotain kuvattavaa löytyi. Hauskin yksityiskohta oli talon seiniin maalatut taideteokset, joita pysähdyimme oikein valokuvaamaan. Maaliin 44 kilometrin etapilta tulimme aikaan 5:17:57.

Yövyimme Emolahden kivalla leirintäalueella, jossa asuntoauton viereen sai laittaa teltan. Camping-alue oli selvästi lapsiperheille suunnattu. Alueen laidalla oli häkeissä eläimiä ja jopa mikroautorata. Saimme kahvion lounasaikaa pidennettyä ihan pyytämällä - lounas oli yksinkertaista kotiruokaa.  Meille oli varattu myös saunavuoro rantasaunasta. Kävin järvessä kahlaamassa pikku matkan mutten ryhtynyt uimasille.

Kuvia, sekä omia että luvan kanssa lainattuja (kiitos Janne, Markku, Heli, Rebekah):


Perttulan tyylinäyte aamupalasta

Seinätaidetta Kärsämäellä

Ja lisää taidetta


Ja lisää

Kiva idea heinäpaaleista


Jupe the Satasammakko
Maaliintulo
Teemu, aasi ja Saksanpoika
Alpakka Emolahdessa

Kommentit

Suositut tekstit