Päivä 25: Jari ja Kari Jyväskylässä

Kahdentenakymmenentenäviidentenä juoksuaamuna mukaan tuli melkoinen määrä etappijuoksijoita. Joukossa olivat muun muassa sadannetta maratoniaan sandaaleilla juoksemaan lähtenyt Jupen ystävä Juuso Ala-Tuuhonen sekä ultrajuoksijaystävykset Jari Määttä ja Kari Eloranta. Saimme Helin kanssa Jarista ja Karista juttuseuraa joksikin aikaa joten alkumatka kului mukavasti. Jutut koskivat ultrajuoksutapahtumia ja yhteisiä ystäviä. Kari oli alunperin ollut tulossa koko matkalle mukaan mutta oli joutunut jättäytymään pois.

Ensimmäiset kilometrit kuljimme Jyväskylän taajama-alueella ja seurasimme tarkkaavaisesti opastenuolia tien pinnasta. Joukossa oli jälleen piristäviä kirjoituksia ja kuvia.

Työtoverini Petri puolisoineen oli Jyväskylän keskustassa kannustamassa toistamiseen - olivat sattumalta majoittuneet kesälomallaan ihan reitin viereen.

Jyväskylän taajaman jälkeen reitti jatkui Muuramen ohi pieniä metsäteitä ja kukkulaisia asfalttiteitä. Muuramen ohi juostessamme tunnelmoin Tommi Lahtosen kolme vuotta sitten järjestämästä Kesäyön Unelma -ultrajuoksusta joka oli vajaa 80 kilometrin öinen yhteislenkki paikallisilla poluilla. Menimme osan matkasta lähes samaa reittiä kuin silloin.

Kymmenen kilometriä mentiin hienoa metsätietä jossa mäkiä oli jatkuvasti. Jossain vaiheessa alkoi sataa. Juoksimme hetken aikaa Saksanpojan kanssa: hänen mielestään maisemat olivat täällä samanlaisia kuin kotipuolessa. Saksanpoika eli Julle oli kyllä yksi matkan mielenkiintoisimpia persoonia. Harrastukset hänellä olivat extremeä: sandaaleissa juoksun lisäksi niihin kuului muun muassa Base-hyppy laskuvarjolla.

Korpilahden kohdalla olimme taas Helin kanssa kahdestaan ja pian huollon jälkeen vedimme risteyksestä muutaman kilometrin pitkäksi. Onneksi hoksasimme soittaa Teemulle joka kuljetti meidät autolla reitin varrelle. Reitille palattuamme Jari ja Kari saivat meidät uudestaan kiinni joten saimme nauttia heidän seurastaan kapealla asfalttitiellä kunnes he hidastivat vauhtia. Heillä oli suunnitteilla jatkaa lenkkiä vielä maalin jälkeen polkujuoksun muodossa jos sade ei mene kovin pahaksi.

Etapin loppuosassa tulimme upealle Kärkistensalmen lähes 800 metriä pitkälle sillalle johon jäimme hetkeksi ihailemaan ja valokuvaamaan. Kaikki kuvat eivät aivan onnistuneet kosteasta säästä johtuen.

Maalia kohti tullessamme kulutimme aikaa yhteislaulun muodossa. Jos se nyt oli kyseisenä päivänä. Tulkittavina kappaleina oli 80-luvun tuttua suomirokkia Turku-Tampere akselilta. Eksymisen takia matkaa tuli noin 47 kilometriä johon kului 5:54:01.

Jo juostessa pohdiskelimme löytyisikö viihtyisämpää majoituspaikkaa kuin Laajis. Parhaana ideana oli Hotelli Kultakenkä jota Matti Nykänen oli vilkkaina vuosinaan usein käyttänyt piilopirttinään. Ilmeisesti Kultakenkään ei kuitenkaan voinut majoittua asuntoautolla. Lopulta seurue hajosi: Aikakone lähti etelämpänä olevalle viihtyisälle leirintäalueelle ja me muut palasimme Laajikseen. Jyväskylä-rallin takia majoituskapasiteetti oli varsin täynnä.

Laajiksessa Juuson sadannetta maratonia juhlittiin kakkukahveilla. Niiden jälkeen kävin yksin kävelyllä Laajavuoren ympäristössä: ensin kävin katselemassa mäkihyppääjiä ja sen jälkeen kiipesin mäen toisella puolella olevalle laavulle. Laavulla juttelin retkellä olleen pariskunnan kanssa paikallisista retkeilyreiteistä ja muusta ajankohtaisesta.

Iltasella satuin ruokailutilaan iltapalalle yhtä aikaa Eijan ja Rebekahin kanssa. Saimme kunnon iltakahvit Juuson juhlista jääneistä rääppiäisistä joten meillä meni siellä vähän pitempään. Mukavana yllätyksenä tämänpäiväinen leirintäalueen valvoja ei ollut yhtä tiukkapipoinen vaan sain laittaa teltan asuntoauton viereen ilman lisähintaa. Ihan kiva päivä siis.

Kuvia, sekä omia että luvan kanssa lainattuja (kiitos Janne, Markku, Heli, Rebekah):


Juuso lähdössä sadannelle
Jari ja Kari
Lähtökiihdytys
Tutuksi tulleita katupiirroksia
Ai että...
Kiitos
Tyypillinen huoltopisteen asetelma
Toimii
Paikallista maisemaa
Kivaa kuvattavaa siellä täällä
Pitkästä aikaa soratietä
Kärkisten silta
Mäkihyppyä katsomassa
Laavulla

Kommentit

Suositut tekstit